Plateste impozitul online

 

 

 

Biblioteca oraseneasca "Virgil Mazilescu"

 

- a fost infiintata in anul 1951;

- a adoptat patronajul spiritual al poetului nascut in Corabia, din anul 1998;

- detine 60.000 de volume, organizate in 4 sectii:

 

 

• imprumut copii

• imprumut adulti  Biblioteca Virgil Mazilescu

• sala de lectura

• sectie de carte in limba engleza

 

- personal de specialitate:2 bibliotecari

- detine INTERNET in cadrul programului P.A.P.I

 

- Adresa: Str.Carpati, Nr. 105

                Telefon:0249.561276

 

-Program de Lucru :

LUNI-JOI: 8.00 - 17.00

VINERI:

          08.00-15.00

          15.00-17.00 - Recuperare documente nerestituite

 

 

 

 

 

           "Petrece-ti  timpul intr-un mod placut …, intrand in lumea minunata a cartilor!"

 

    Biblioteca Oraseneasca  "Virgil Mazilescu" - Corabia - face parte din reteaua bibliotecilor publice din tara noastra si dispune de un fond de carte ce numara aproximativ 60000 de volume repartizate conform clasificarii zecimale universale, in cele zece clase ale cunoasterii , incepand de la generalitati , clasa  0,  pana la clasa 9 – istorie, geografie.
Fondul de carte de care dispune biblioteca este pus la dispozitia cititorilor prin cele doua servicii ale bibliotecii –serviciul de imprumut – carte, oferit in sala de imprumut a bibliotecii. De acest serviciu beneficiaza cartile aflate in salile cu acces liber la raft;
-serviciul de consultare – carti, documente, oferit in cadrul salii de lectura. De acest serviciu beneficiaza cartile, documentele cu regim special, ce fac obiectul  fondului  de referinta al bibliotecii, fond care nu se imprumuta la domiciliul cititorului.
  Biblioteca Oraseneasca "Virgil Mazilescu" Corabia este institutie de stat, serviciu public de lectura, aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor si a Primariei pe plan local. Din punct de vedere metodologic, biblioteca  este institutie de cultura, apartinand Ministerului Culturii, aflandu-se in teritoriu, in subordinea Bibliotecii Judetene "Ion Minulescu", Slatina, Olt. Serviciile oferite de biblioteca  cetatenilor solicitanti sunt gratuite.
  Pentru a putea beneficia de serviciul  imprumut – carte, cetatenii  solicitanti  trebuie sa indeplineasca conditia de a avea domiciliul in orasul Corabia, inclusiv cartierele aferente.
Cartile ce fac obiectul serviciului de imprumut la domiciliu, se imprumuta pentru  o perioada de maxim trei saptamani.
  Spatiul  destinat  bibliotecii este amenajat in functie  de domeniile de care dispune, avand si o sala de carte in limba engleza, ce numara in jur de 1700  de volume.
  Biblioteca Orasenesca "Virgil  Mazilescu" Corabia isi desfasoara activitatea avand doi angajati, si ofera servicii cu publicul, zilnic  intre orele 9-17.